Circulaire Economie

Van 6 februari t/m 11 februari 2023 vindt de achtste landelijke Week van de Circulaire Economie plaats. Door het hele land ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen mensen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie. In de regio Groningen zorgt een groep partijen ervoor dat Groningers inspirerende evenementen kunnen bezoeken in de eigen buurt.

Programma:
SDG House Groningen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Groener Groningen, Noorden Duurzaam, Groene burgemeester Peter Bootsma en lector Circulaire Economie Egbert Dommerholt hebben de handen ineen geslagen om Groningse circulaire initiatieven onder de aandacht te brengen. Zij hebben een timetable uitgebracht uit met daarin een breed programma aan evenementen. Zo willen zij circulariteit dichterbij brengen! In huis, tuin, kledingkast, op school, op het werk en in de openbare ruimte. De timetable is te vinden op sustainablemoments.nl/circulaire-economie.

Je evenement aanmelden:
Mensen die zelf een evenement over circulariteit willen organiseren kunnen zich aanmelden via de website van SDG House Groningen. Help mee met aandacht vragen voor initiatieven door de hashtags #WeekvandeCE en #circulaireeconomie te gebruiken.

Wie heeft de Week van de Circulaire Economie bedacht?
De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. In een circulaire economie is afval niet meer denkbaar. Bezoek voor meer informatie de website van de Week van de Circulaire Economie.