Het Hunzeborgh Grasfestival

Nog een paar dagen

Het duurt nog een paar dagen voordat het spectaculaire Hunzeborgh Grasfestival van start gaat. De flyers zijn bezorgd (hulde aan de bezorgers!), de voorbereidingen zijn zo goed als afgerond en alle vrijwilligers hebben er enorm zin in.

Iedereen is welkom op zondagmiddag 3 september van 14.00 uur tot 18.00 uur. Voor dit evenement hoef je je niet op te geven en het is helemaal gratis. Dit is mogelijk gemaakt door onze sponsoren: Gemeente Groningen, Salon Gerrie de Boer, Fysiotherapie De Hunze, Bewonersorganisatie BHS en natuurlijk Buurtcentrum Hunzeborgh. Dus komt allen.

Groeten van de Culturele Commissie en het Hunzeborghteam.


HET HUNZEBORGH GRASFESTIVAL OP 3 SEPTEMBER 2023

De Culturele Commissie en ons buurtcentrum organiseren een aansprekend festival!
Het buurtcentrum bestaat dit jaar 20 jaar en alle betrokkenen vinden dat een mooie aanleiding om een leuk feest voor de wijkbewoners te houden.
Het feest krijgt de naam Hunzeborgh Grasfestival.
Het festival speelt zich af op twee locaties: in het Buurtcentrum Hunzeborgh en er tegenover op het grasveld bij het fitnesspleintje.

Buurtcentrum
In Buurtcentrum Hunzeborgh kun je iets te eten en drinken kopen en er zijn toiletten. Voor het gebouw komt een klein terras. In het gebouw zijn er twee exposities te zien. Ook zijn er akoestische optredens. Er zijn twee exposities te zien die om 13.30 uur worden geopend.

Grasveld
Op het grasveld staat een podium waar buurtbewoners optreden. De genres zijn: pop, jazz, latin, funk en klassieke muziek. De popmuziek komt uit de jaren ’60, ’70 en ’80 gespeeld door een band en ook door een zangduo. Ook is er een optreden van een singer-songwriter. Jazzliefhebbers komen aan hun trekken met twee verschillende trio’s (jazz/latin en jazz/funk). De klassieke muziek komt van een strijkkwartet dat ook de tango in haar repertoire heeft. Het geheel wordt afgesloten door een vijf man sterke coverband. Het definitieve rooster van de optredens is op een groot bord naast het podium te lezen.

Het grasveld is verder ingericht als een gezellig marktplein met kraampjes waar creatieve wijkgenoten, groepen en clubs zich presenteren. Er komt een uitgiftepunt voor koffie en thee, een ijscoman en een popcornmachine. Demonstraties en clinics worden gegeven door o.a. Martial Arts en de tennisvereniging.

Er zijn er ook speciale attracties voor de kinderen, waaronder schminken, silent disco en de beroemde knikkerbak.
Het is mogelijk dat je op die dag ook nog een troubadour of een goochelaar tegen het lijf loopt.

Tip: neem een eigen stoel mee en kun je niet stilzitten dan mag je natuurlijk ook dansen.

Groeten van de Culturele Commissie en het Hunzeborghteam.

Informatie:
Datum: Zondag 3 september 2023
Locatie: Binnen en buiten het Buurtcentrum Hunzeborgh
Adres: Beijumerweg 10a, 9731 EB Groningen.
Tijd: van 14.00 tot 18.00 uur.
Informatie:
cultuur@dehunzeborgh.nl


Zie ook het Hunzegrasfestival 2014: