Nieuwe levensreddende AED in De Hunze

Feestelijke ingebruikname AED

Op zaterdag 25 November is het dan zover! De nieuwe AED kan door de buurtbewoners in gebruik genomen worden. Om dit succes te vieren willen wij alle buurtbewoners en andere betrokkenen uitnodigen om bij dit moment aanwezig te zijn. De officiële opening wordt verricht door onze wethouder en gebiedsmanager.

Buiten en dus altijd toegankelijk

Naast de AED bij het CSG Wessel Gansfort en in de kantine van tennisvereniging van Starkenborgh is onze nieuwe AED is te vinden aan de buitenzijde van de Tandartspraktijk de Hunze aan de Granpré Molièreweg 53, 9731 LC Groningen. Doordat het apparaat aan de buitenzijde hangt, is deze voor een ieder 24 uur per dag beschikbaar.

Jaarlijks worden zo’n 17.000 mensen getroffen door een hartstilstand. Snelle zorg is hierbij van levensbelang.
Door deze nieuwe AED kunnen wij voldoen aan de 6 minuten dekking. De kans op overleven neemt iedere minuut met 10% af. Na 6 minuten is de kans op overleven nihil.
Als u zich dan bedenkt dat een ambulance pas na 10 tot 15 minuten ter plaatse is…

Als burgerhulpverlener krijg je een melding via de sms of app. In dit bericht wordt de locatie van het slachtoffer aangegeven en de locatie van de dichtstbijzijnde AED. U kunt zich voor deze app aanmelden via www.hartstichting.nl/reanimatie/word-burgerhulpverlener
Ook kunt u zich aanmelden voor een reanimatiecursus.
Dit kan via www.hartstichting.nl/reanimatiecursus.

In het kader van buurtpreventie en veiligheid, is vanuit initiatief van bewoners uit de Merkelbachstraat, het idee tot het aanschaffen van een AED ontstaan.
De AED is mede mogelijk gemaakt door de Hartstichting, VriendenLoterij, Gemeente Groningen, Het Rode Kruis, Tandartspraktijk de Hunze en Bewonersorganisatie De Hunze – Van Starkenborgh.

De officiële opening vindt plaats voor de ingang van Tandartspraktijk de Hunze van 15.00 tot 16.00 uur. Hier ontvangen we u met een hapje (dankzij slager J. van der Wier) en een drankje.
Wij hopen met deze opening een stukje bewustwording te brengen met hierbij ruimte om eventuele kennis uit te wisselen over dit onderwerp.

Zien wij u ook op 25 november?

Met vriendelijke groet,
Jeroen en Danielle Lammerts