Programma Culturele Commissie – eerste helft 2024

11 februari 15:00 – 17:00 uur.
Muziektheater – Door de ogen van mijn moeder – Theater door: Helma & Friends.

Het muziektheater gaat over het leven van gewone mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Gezien vanuit het perspectief van een jong kind, tegen de achtergrond van verschrikkingen. Een waargebeurd en universeel oorlogsverhaal, waarin liederen en instrumentale stukken de onderstroom van het gevoel verklanken.

17 maart 15:00 – 17:00 uur.
Kleding – Van noodzaak tot overdaad – Lezing door: Netty Weijenberg.

De uitvinding van kleding staat centraal in de ontwikkeling van culturen en opkomst en verval van beschavingen. De algemene tendens door de eeuwen heen was dat de bovenlaag van de bevolking de drager was van de cultuur, waar religie een grote rol speelde. De lezing gaat in op de rol van kleding van noodzaak tot overdaad. Wat waren de grondstoffen waaruit, en de technieken waarmee, de mens stoffen wist te maken, te verfraaien en te verhandelen.

14 april 15:00 – 17:00 uur.
Concert – door: Het der Aa Kwartet.

Na het grote succes op het Hunzeborgh Grasfestival komt het der Aa Kwartet weer spelen in de Hunzeborgh. Het der Aa Kwartet wordt aangevoerd door violiste Elise Dethmers. Samen met haar medemusici zal zij voor een heerlijke muzikale middag zorgen met een gevarieerd programma waarbij je vast niet stil kunt blijven zitten.

Voor alle evenementen geldt:

  • Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh, Beijumerweg 10a, 9731 EB Groningen
  • Toegangsprijs: € 9,00 incl. koffie/thee. Graag gepast of met pin betalen.
  • Aanmelding (om zeker te zijn van een plaats) op: cultuur@dehunzeborgh.nl

Kijk voor meer informatie op: onze website