Clinic para-ijshockey Kardinge

Op zaterdag 1 oktober a.s. kan iedereen vanaf 18 jaar kennismaken met para-ijshockey in Groningen. De activiteit, verzorgd door Amsterdam Tigers, vindt van 13.30 – 15.15 uur plaats op de ijsbaan van Sportcentrum Kardinge. Het initiatief is een samenspel tussen de beweegcoach Inclusief Sporten en Bewegen, GIJS Groningen, Sportcentrum Kardinge en Sport 050.

Para-ijshockey is een stoere sport waarbij behendigheid, kracht en teamwork precies samenkomen. Deze vorm van ijshockey op sleetjes is een paralympische sport. Toch kun je het slechts op drie plekken in het land beoefenen, echter nog niet in het Noorden.

Daar moet snel verandering in komen als het aan beweegcoach Ellen Wollerich, IJshockeyclub Amsterdam Tigers en IJshockeyvereniging GIJS Groningen ligt.

Bewegen voor iedereen

Wollerich is werkzaam als beweegcoach Inclusief Sporten en Bewegen bij Huis voor de Sport Groningen. Vanuit het Gronings Lokaal Sportakkoord zet zij zich in om inwoners van Groningen, waarvoor sport en bewegen niet of minder vanzelfsprekend is, aan het bewegen te krijgen. Op 1 oktober dus via een clinic para-ijshockey, waarbij voor sleetjes, frames en overig materiaal (zoals helm en beschermers) wordt gezorgd. Met of zonder beperking: iedereen is van harte welkom om deze tak van sport laagdrempelig in een zogenaamde sledge uit te proberen of gewoon te komen kijken.