Deel loopbrug afgesloten

Een van de fiets-loopbruggen van de Gerrit Krolbrug is donderdag 16 en vrijdag 17 november tussen 09:00 en 15:00 uur afgesloten.
De midden goot wordt zodanig aangepast, dat deze niet meer kan worden gebruikt.

Start aanleg hellingbanen

Vanaf maandag 20 november maken fietsers uit beide richtingen gebruik van de oostelijke fiets-loopbrug (aan de kant van de Oostersluis). Dan starten namelijk de werkzaamheden voor de aanleg van de hellingbanen. Door deze werkzaamheden is de westelijke fiets-loopbrug (aan de kant van de Noordzeebrug) vanaf dan dicht. De hellingbanen worden begin 2024 opengesteld voor fietsers en voetgangers. De hellingbanen blijven liggen tot de bouw van de nieuwe Gerrit Krolbrug van start gaat.

Omleiding

Het kan erg druk worden op de brug omdat er de komende tijd maar één fiets-loopbrug open is. Fietsers krijgen het advies gebruik te maken van de omleidingsroutes over de Noordzeebrug en de Oostersluis. Brommers en scooters kunnen niet meer gebruikmaken van de Gerrit Krolbrug. Bekijk hieronder de omleiding op de kaart van Groningen Bereikbaar.


Bron: rws.nl

Het betonblok is een eis van de gemeente om zo te voorkomen dat auto’s dit pad als sluiproute gebruiken. Er is een melding gemaakt bij gemeente dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden. De blokken zijn voorzien van reflectoren. En er is inmiddels een bouwlamp geplaatst.