Deelfietsen in Groningen

Reis je in Groningen? Dan kun je gebruik maken van (elektrische) deelfietsen in de stad! Op zo’n 200 locaties in en rondom de stad Groningen vind je de elektrische deelfietsen van GO Sharing en Bolt. De elektrische deelfiets is het ideale vervoersmiddel om je op een duurzame, snelle en gezonde manier te verplaatsen in de gemeente Groningen.

Elektrische deelfietsen van Go Sharing en Bolt
Vanaf 1 september 2022 kun je in Groningen-stad gebruik maken van elektrische deelfietsen. GO Sharing plaatst dan 200 elektrische fietsen. Halverwege september voegt deelfietsaanbieder Bolt daar 200 aan toe en in november zullen beide aanbieders nog eens 100 fietsen toevoegen. Met de elektrische deelfiets reis je makkelijk en snel tussen verschillende locaties in de stad. Ook voor het laatste stukje van je reis, bijvoorbeeld vanaf het station, de bushalte of een P+R-terrein, is de elektrische deelfiets geschikt.

Je kunt de elektrische deelfietsen vinden op ongeveer 200 virtuele hubs in de stad. Op deze locaties kun je de deelfietsen ophalen en aan het einde van je rit weer terugbrengen. De hubs vind je onder andere bij onderwijsinstellingen, P+R terreinen, stations en openbare fietsenstallingen.

Hoe werkt het?

  1. Download de app van Go Sharing of Bolt
  2. Maak een account aan en koppel je betaalgegevens
  3. Vind een deelfiets en start je rit

Kosten
Voor het gebruik van de elektrische deelfiets worden kosten in rekening gebracht. Dit verschilt per deelfietsaanbieder. Voor de elektrische deelfietsen van Bolt betaal je €0,15 per minuut. Bij GO Sharing betaal je €0,24 per minuut. GO Sharing biedt daarnaast voordeelpakketten waarmee je voordeliger kunt reizen. Zie de websites van Go Sharing en Bolt voor het actuele prijzenoverzicht en de verschillende abonnementsvormen.

Houders van de Stadjerspas kunnen tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de elektrische deelfietsen. Bolt biedt houders van de Stadjerspas ongelimiteerd gebruik van de deelfiets voor €10,- per maand. Bij GO Sharing kunnen inwoners met lagere inkomens de eerste 25 ritten maken voor de helft van de prijs.

OV-fiets
Naast elektrische deelfietsen kun je in Groningen ook gebruik maken van OV-fietsen. Je vindt de fietsen op het hoofdstation, station Noord, station Europapark, P+R Hoogkerk en P+R Kardinge. Via de NS-app kun je zien waar de fietsen staan en hoeveel er nog beschikbaar zijn. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een persoonlijke OV-kaart.

Hoe werkt het?

  1. Zet het gratis OV-fietsabonnement op je persoonlijke OV-kaart.
  2. Pak een OV-fiets op één van de locaties in de stad
  3. Scan je OV-kaart
  4. Na afloop lever je de fiets weer in op één van de locaties in de stad

De huur van een OV-fiets bedraagt 4,15 euro per 24 uur.
Zie de website van NS voor meer informatie over de OV-fietsen.


Bron: www.groningenbereikbaar.nl