Gemeenteraadsverkiezing 2022

Woensdag 16 maart is het zover! Dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. U kunt meebeslissen wie er in de gemeenteraad van onze gemeente komen. U kunt ook al op maandag 14 en dinsdag 15 maart uw stem uitbrengen in 16 stembureaus. Neem in ieder geval altijd uw stempas én een geldig identiteitsbewijs mee naar het stembureau.

Wat zijn de openingstijden?
De stembureaus zijn op maandag, dinsdag en woensdag geopend van 07.30 – 21.00 uur. Voor vroege stemmers is op woensdag 16 maart het stembureau in de hal van het Hoofdstation al om 6.30 uur open.

Waar kunt u stemmen?
U kunt via onze website een overzicht vinden van alle stembureaus. In deze lijst kunt u ook de datum dat u gaat stemmen aanvinken om te zien welke stembureaus geopend zijn op welke dag.

Gratis met de verkiezingstaxi!

Bent u slecht ter been maar wilt u wel zelf gaan stemmen? Maak dan gebruik van de gratis verkiezingstaxi! De gratis taxi rijdt op alle drie de verkiezingsdagen. De taxi is bedoeld voor inwoners die vanwege een beperking of door hun leeftijd moeilijk zelf naar het stembureau kunnen komen.

Hoe werkt het?
De verkiezingstaxi haalt u thuis op en brengt u naar een goed toegankelijk stemlokaal in de buurt. Na het stemmen brengt de chauffeur u weer naar huis. De tijden die u afspreekt zijn richttijden. Dit betekent dat de taxi iets eerder of later kan voorrijden. Een mondkapje is verplicht in de taxi.

Verkiezingstaxi nodig?
Maak op tijd een afspraak. Dit kan tot woensdag 16 maart 12.00 uur ‘s middags. Voor een afspraak kunt u bellen met: 088 – 339 4850 of mailen onder vermelding van Verkiezingstaxi 2022, ophaaladres en adres stemlocatie.