Kerst 050 gunt minima-gezinnen een fijne Kerst

 

 

Kerst 050 is een kerstactie voor minima in de gemeente Groningen. Voor een fijne kerst krijgen gezinnen die in armoede leven, vluchtelingen en thuis- en daklozen allemaal een kerstpakket. Dit gebeurt in alle wijken, dorpen en buurten van de gemeente. Tientallen Groningse organisaties en particulieren verbinden zich van harte aan Kerst 050. Kerken, bedrijven, studentenverenigingen, ondernemers, organisaties, de gemeente en particulieren, ze doen allemaal mee. Zo wil Kerst 050 kleur en betekenis geven aan solidair en sociaal Groningen.

De kerstactie regelt 10.000 kerstpakketten, 1.000 kerstcadeautjes voor kinderen en 100 kerstdiners voor thuis- en daklozen.
Dit gebeurt vanuit 10 locaties, met op beide kerstdagen 1 kerstuitzending op OOG TV.

Iedereen is welkom om mee te doen. Bijdragen kan in de vorm van tijd, diensten (inpakken, rondbrengen), en/of geld, alles draagt bij. Een donatie van € 25 is goed voor een kerstpakket voor een gezin. Kerst 050 de grootste kerstactie van Nederland. Alle betrokkenen willen met deze actie laten zien het belangrijk te vinden om solidair te zijn met mensen die het minder goed hebben.

De initiatiefnemer en coördinator van Kerst 050 is Kwartiermakers, een stichting die burgerinitiatieven met maatschappelijke impact faciliteert. Kerst 050 is onderdeel van Missie 050.

Voor meer info: https://www.kerst050.nl/