Kerstversiering Henk Plenterlaan

Neon kerstbomen, lichtsnoeren, glinsterende kerstmannen, flikkerende kozijnen, stralende herten en ga zo maar door. De Henk Plenterlaan shinet. En hoe!

“Toen ik hier begon te wonen begon ik meteen met het ophangen van wat kerstversiering aan de buitenkant van het huis”, vertelt Karan, de aanstichter van dit alles. “Elk jaar kwam er steeds meer nieuws bij en dit jaar is de voorgevel bijna helemaal vol en verlicht. Dit zorgt hier ook ieder jaar weer voor een glimlach op de gezichten van de buren en de voorbijgangers.”

Het ‘lichtjes virus’.

Karan legt uit dat hij deze ‘vrolijke afwijking’ in de Verenigde Staten heeft opgelopen, waar hij een tijd gestudeerd en gebasketbald heeft. Of zijn buren daar blij mee zijn? Jazekerstewetenvanwel. Sterker: ze zijn zelf inmiddels net zo kerstverslaafd als de stichter van het fonkelende lichtfestijn.

Karan: “Dit jaar hebben wij ook alle buren en een groot deel van onze straat kunnen besmetten met het ‘lichtjes virus’. Elke dag komen er nog bestellingen binnen en heeft de een weer wat nieuws opgehangen.”

Dit jaar stond de hele boudel er ook extra vroeg, legt de Kerstbaas uit. November al. Vooral omdat Kerst en de jaarwisseling helemaal ander zijn, hopen Karan en zijn buren dat iedereen die door de straat loopt een stukje blijdschap en samenhorigheid ervaart.

Aanstekelijk.

Leuk man. Net de Efteling, maar dan gratis. En het ding is: het breidt zich uit als ’n malle. Die aanstekelijke decoratiedrang rijkt nu namelijk zelfs verder dan de Henk Plenterlaan.

“Ook de bewoners van de Appie Groenlaan twee straten verder hebben kennisgemaakt met het lichtfestijn uit de Henk Plenterlaan”, vertelt Karan. “Die zijn kort daarna ook volop meegegaan met onze trend!”

Of heel Groningen de komende jaren vol komt te hangen met het kerstspul? Karan hoopt in ieder geval van wel:

“Het is vooral erg fijn na een heel moeilijk jaar voor iedereen om in deze donkere dagen de verbinding en saamhorigheid te zien en voelen met de mensen om je heen. Hopelijk gaan er de komende jaren nog veel meer mensen meedoen en zijn er veel meer straten verlicht met mooie lampjes. Wij blijven hier in ieder geval elk jaar doorgaan met het steeds meer verlichten van beide wijken en hopen op deze manier veel mensen te laten glimlachen!”


Bron: Sikkom.nl