Nieuwe App Afvalwijzer Groningen

Met nieuwe app Afvalwijzer Groningen beter afval scheiden.

Sinds deze week kun je ‘m downloaden: de nieuwe afvalapp van de gemeente Groningen. De app, ‘Afvalwijzer Groningen’, biedt dezelfde informatie als de afvalwijzer op de website maar voegt er ook nieuwe functies aan toe. Zo krijg je een seintje wanneer bij jou in de buurt oud papier of textiel wordt opgehaald, kun je opzoeken welke producten in welke afvalcategorie vallen en vind je alle afval-inleverpunten in jouw buurt. Lees meer op onze website.

Je kunt de app downloaden in de App Store en via Google Play.

 


 

Gemeente krijgt geld om circulair ambachtscentrum op te zetten.

De directie Stadsbeheer van de gemeente Groningen krijgt geld van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor een plan dat ervoor moet zorgen dat we in Groningen minder waardevolle grondstoffen en materialen weggooien, maar deze juist gaan hergebruiken. Het plan heet ‘Wat geef jij door?’ en is opgesteld in samenwerking met WerkPro/Goudgoed, Kringloop Plus en de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers – Noord (BNO). De uitvoering van het plan zorgt voor winst op het gebied van duurzaamheid, want er hoeft minder afval te worden verwerkt. Daarnaast moet het participatiekansen opleveren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Drive-through milieustraat bij GoudGoed aan Damsterdiep.

In 2021 beginnen drie proefprojecten. Op de afvalbrengstations in Groningen komt een container te staan waarin mensen spullen kunnen achterlaten die nog gebruikt kunnen worden. En bij kringloopbedrijf GoudGoed, aan Damsterdiep 269, komt volgens het plan zes keer per jaar een drive-through milieustraat. Hierdoor kunnen inwoners van met name het noordoosten van de stad dichterbij huis hun spullen kwijt. Lees meer op onze website.