Multisportdag voor blinden en slechtzienden in Groningen!

Multisportdag voor blinden en slechtzienden in Groningen!
Kom jij ook sporten uitproberen?

Zaterdag 22 oktober 2022 organiseren Zichtbaar Sportief, Beweegcoach inclusief sporten en bewegen Gemeente Groningen/Huis voor de Sport Groningen en het Alfa-college een multisportdag voor mensen met een visuele beperking! Iedereen die blind of slechtziend is kan tijdens deze dag verschillende sporten uitproberen.

Gratis kennis maken met verschillende sporten
Sport is fantastisch om te doen en te beleven. Dat geldt voor iedereen. Sport vergroot de fysieke en mentale fitheid. Sport is ook contact maken met anderen, van elkaar leren, een passie delen, grenzen verkennen en bovenal plezier hebben. Tijdens de Multisportdag krijgt iedereen met een visuele beperking dé kans gratis kennis te maken met verschillende sporten!

Ontdek en doe mee!
Het belooft een dag vol sport en plezier te worden. De sporten waarmee kennis gemaakt kan worden zijn een mix van team- en individuele sporten:

  • Blindenvoetbal
  • Showdown
  • Goalball
  • Judo
  • Taekwondo
  • Fitness
  • Dans

Iedereen vanaf 7 jaar is welkom!

Na afloop helpen we met het vinden van een vereniging in de buurt!
“Met de Multisportdagen willen we mensen met een visuele beperking de mogelijkheid bieden kennis te maken met verschillende sporten. Mocht je na afloop één van de sporten willen beoefenen, helpen we met het vinden van een vereniging in de buurt. Daarnaast willen we bij verenigingen meer bewustwording creëren wat sporten met een visuele beperking inhoudt en welke, vaak (kleine) aanpassingen nodig zijn om mensen met een visuele beperking in hun behoefte om te sporten te ondersteunen”, aldus Floor van Lin, projectleider van Zichtbaar Sportief en werkzaam bij Gehandicaptensport Nederland.

Hoe verloopt de Multisportdag?
Op zaterdag 22 oktober ben je vanaf 9.30 uur van harte welkom op bij het Alfa-college in Groningen. Om 10.00 uur beginnen clinics, dus zorg dat je op tijd bent! Een lunch wordt je aangeboden door Oogvereniging Groningen. Om 14.30 uur ronden we de dag af en ga jij met een heleboel nieuwe (sport)ervaringen weer naar huis.

Praktische informatie
Datum: 22 oktober 2022
Tijd: 10.00 tot 14.30 uur (inclusief lunch)
Locatie: Alfa-college Sport & Bewegen | Kardingerweg 48, 9735 AH Groningen
Voor wie: Iedereen vanaf 7 jaar
Toegang: Gratis

Kom ervaren hoe leuk de sporten zijn. Ook jouw (sport)buddy en/of blindengeleide hond zijn van harte welkom!

Interesse? Schrijf je snel in!

Inschrijven kan hier! Op het inschrijfformulier kun je aangeven met welke sporten je kennis wil maken. Liever telefonisch aanmelden? Dat kan! Bel naar 030-3077890 en we nemen het inschrijfformulier met je door.

De multisportdagen worden mede mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds.

Zichtbaar Sportief

De Multisportdagen zijn onderdeel van het project 
Zichtbaar Sportief. Zichtbaar Sportief is een samenwerkingsverband tussen partijen uit de sport (Gehandicaptensport Nederland, NOC*NSF en Kenniscentrum Sport) en partijen uit de woon- en zorgsector met specifieke expertise (Koninklijke VisioBartimeus en de Oogvereniging). De gezamenlijke uitdaging is om de sportparticipatie onder mensen met een visuele handicap te verhogen en belemmeringen uit de weg te nemen.