Onderzoek je eigen familiegeschiedenis = AFGELAST!

Helaas is de lezing door Teijo Doornkamp op 23 oktober in buurtcentrum Hunzeborgh afgelast.
De reden is het lage aantal aanmeldingen!

Lezing door Teijo Doornkamp

In het veel bekeken programma Verborgen Verleden, ontvangt de archivaris bekende Nederlanders waarvan diezelfde archivaris de gegevens al heeft uitgezocht. Zo gaat het in de praktijk helaas niet. Het uitzoeken van je familiegeschiedenis vraagt nogal wat tijd en kennis. Toch is het eerste begin goed te doen, je kunt het vanuit de luie stoel in je huiskamer uitvoeren. Veel archieven publiceren hun gegevens namelijk gratis online. Het maken van een familiegeschiedenis tot aan het begin van de Burgerlijke Stand in 1811 is daarom goed te doen. Voor 1811 wordt het moeilijker en zijn bezoeken aan archieven noodzakelijk.

Teijo hoopt u enthousiast te krijgen om uw eigen familie te gaan onderzoeken. Hij vertelt over zijn eigen onderzoek en geeft tips hoe je zelf een verhaal á la Verborgen Verleden kunt maken. Hij zal ongetwijfeld nog een waarschuwing geven: “Het is een verslavende hobby.”

Teijo Doornkamp is een gepensioneerde ICT-er en tweedejaars geschiedenisstudent aan de RUG. Hij doet al 30 jaar onderzoek naar zijn eigen familie maar ook naar de regionale en dan vooral de Groningse geschiedenis. Hij is bestuurslid van de afdeling Groningen van de Nederlandse Genealogische Vereniging, schrijft artikelen en doet presentaties over dat onderwerp.

Informatie:

23 oktober van 15.00 uur tot 17.30 uur

Buurtcentrum De Hunzeborgh
Beijumerweg 10a
9731 EB Groningen

Toegang: € 7,50. Graag gepast of met pin betalen!

Aanmelding verplicht op: cultuur@dehunzeborgh.nl