Optreden van Joost Dijkema

Noorderling Joost Dijkema trakteert op een luisterconcert met onnavolgbaar fingerpicking gitaarspel en warme vocalen. In de noordelijke contreien is hij geen onbekende meer, zo heeft hij drie solo platen op z’n naam staan, waarvan de meest recente After Thunder Sun heet. Een plaat waarop hij als multi-instrumentalist functioneert. Ook heeft hij meegewerkt aan de theatervoorstelling de Poolse Bruid met turfrocker- en begenadigd streektaal liedjesschrijver Bert Hadders. Als praktiserend duo namen ze in 2019 de Groningstalige countryfolk plaat Kokeleko op.

Dijkema is altijd al avontuurlijk geweest, maar de akoestische 6 – en 12 snarige gitaren zijn al een decennium de hoofdinstrumenten waar hij indrukwekkende mozaïkjes mee componeert. “Dat Dijkema een fantastisch gitarist is, wisten we al van zijn vorige platen, maar hij kan dus ook een goed americanaliedje schrijven.”, aldus Gijsbert Kamer voor de Volkskrant. Joost speelt tegenwoordig op de laatste road-gitaar van zijn held Michael Chapman, een Engelse culthero waar Dijkema schatplichtig aan is.

De albums zijn te beluisteren via www.joostdijkema.bandcamp.com waaronder ook After Thunder Sun, zijn meest recente creatie. Tevens staan ze allemaal op Spotify. Kijk ook eens op www.joostdijkema.nl voor reviews.  Hij heeft laatst nog opgetreden op onder andere Take Root, Zwarte Cross (met band Reverse Cowgirls), Manana Manana en Beale Street in Memphis. Afgelopen januari stond hij met band voor 350 mensen te spelen in Vera.

Zondag 12 november 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Buurtcentrum Hunzeborgh
Beijumerweg 10a, 9731 EB Groningen

Aanmelding via e.mail: cultuur@dehunzeborgh.nl
(Om zeker te zijn van een plaats)

Toegangsprijs: € 7,50 Graag gepast of met pin betalen