Rondje kunst aan ’t Boterdiep

Op zaterdag 11 en zondag 12 september wordt voor de derde keer Rondje Kunst aan ’t Boterdiep georganiseerd. Tijdens deze kunstroute zullen diverse kunstenaars hun werk exposeren in huizen en tuinen die door de bewoners aan het Boterdiep in Zuidwolde ter beschikking worden gesteld. Deze editie bestaat uit twee dagen. Op zaterdag zijn er workshops, voorstellingen en muziek. Op zondag is er de traditonele kunstroute.

Zaterdag 11 september

16.30 uur Opening

Op zaterdag wordt om 16.30 uur rondom de brug, centraal in het dorp de 3e editie van Rondje Kunst aan ’t Boterdiep geopend.

17.00 uur – 20.00 uur Kunstcarrousel

Er is een kunstcarrousel van verschillende workshops en voorstellingen. Deze starten om 17.00 uur, om 18.00 uur en om 19.00 uur. Er is de keuze uit de volgende workshops en voorstellingen:

  • Muziek Trio Waxtaan – Trio Waxtaan bestaat uit Els Bruining (altsaxofoon), Hans Kaldeway (toetsen) en Moussé Pathé M’Baye (slagwerk). Hun muzikale roots zijn divers en dat maakt de muziek verrassend. Ze spelen eigen nummers die zich bewegen tussen Afro, Latin en Jazz. Ze houden van improviseren en binnen de muziek krijgt improvisatie de ruimte. De muziek nodigt uit tot dansen. Waxtaan komt uit het Wolof (Senegalese taal) en betekent conversatie/uitwisseling. Een muzikale conversatie dus. Bezoekers omschrijven het als: een sprankelend en groovend trio met een eigen geluid. Of ook: mooie mix van culturen zorgt voor hartverwarmende optredens. Dit moet je meemaken.
  • Workshop Pouring – Pouring is een vorm van gieten van schilderijen met Acryl. Onder leiding van Erik, Robin en Roel maak je kennis met deze techniek en creëer je je eigen kunstwerk. Hiervoor heb je geen schilderervaring nodig. Voor de materialen wordt gezorgd.
  • Breiworkshop – Breien is een prachtige techniek die we eigenlijk allemaal wel kennen. Door alle tijden heen wordt er met enthousiasme gebreid door alle generaties. Een tijdje had dit een stoffig imago maar gelukkig zijn we weer wat meer bewust van de kracht en schoonheid van veel oude technieken waar je overigens veel meer mee kan dan alleen een trui of sokken maken! In deze workshop neemt Johan je mee op brei reis en kan je de eerste stappen en steken leren om zelf mee verder te oefenen ! Johan is student Mode én werkt bij een breiwinkel; op beide plekken geeft hij workshops en dat doet hij fantastisch en met eindeloos geduld!
  • Voordracht Historie Zuidwolde – In samenwerking met Henk Meijer en Okko Amsing van de Historische vereniging gemeente Bedum, geeft rasechte Zuidwoldenaar en dorpsomroeper Sieger de Groot een presentatie in de Ontmoetingskerk over de geschiedenis van de bewoners langs het Boterdiep.
  • Kunstwandeling van Saai naar Fraai – Tijdens dit kunstzinnig ommetje in Zuidwolde worden diverse beschilderde Enexis kastjes in het dorp aangedaan. De kunstenaars zijn zelf aanwezig om een toelichting te geven op hun eigen kunstwerken. Daarbij zal verteld worden hoe het project is ontstaan, welke schildertechnieken gebruikt zijn en hoe de keus van de afbeeldingen tot stand is gekomen. Een kleurrijke en inspirerende wandeling!
Wat Waar Beschikbaar
17.00 18.00 19.00
Muziek Trio Waxtaan Dorpshuis De Kern 23 28 Niet
Schilderworkshop Pouring Buiten, in weiland OZ tusen nr 8 en 9 1 5 8
Breiworkshop Ontmoetingskerk 8 niet 8
Voordracht Historie Zuidwolde Ontmoetingskerk 11 20 21
Kunstwandeling van Saai naar Fraai In dorp, start bij Moeke Vaatstra 24 23 niet

Kaarten kosten 5 euro per workshop/voorstelling en de kaartverkoop start 4 september. De kunstwandeling Van Saai Naar Fraai is gratis.

Bestel hier kaarten voor de kunstcarrousel


Zondag 12 september

13.00 uur – 17.00 uur Kunstroute langs Boterdiep

Meer dan 30 kunstenaars op diverse plekken aan het Boterdiep
Op verschillende locaties aan zowel de Oostzijde als Westzijde, zowel binnen als buiten is het werk van een groot aantal kunstenaars te bewonderen.
Fotografie, beelden, glas, schilderijen. Diverse vormen van kunst worden geëxposeerd.

Muziek bij Moeke
Bij Moeke Vaatstra zullen buiten optredens zijn van Komduurs Groove.

Muzikale druiven
In de druivenkas aan het Boterdiep zal muziek verzorgd worden door Brassband Heman.

Kinderplein Eldorado
Op het terrein van Eldorado zullen activiteiten voor kinderen zijn.
Circus Santelli zal een aantal optredens verzorgen en ook poppentheater Inkipinki is present.
Tevens kunnen kinderen geschminkt worden.

Voorstelling poppentheater is om 15.00 uur

Meer informatie? Stuur een mail! info@rondjekunstboterdiep.nl

Bron: http://www.rondjekunstboterdiep.nl/