Feestelijke ingebruikname nieuwe levensreddende AED in De Hunze

Op zaterdag 25 November was het dan zover!
De officiële onthulling van de nieuwe AED bij Tandartspraktijk de Hunze.


Gebiedsmanager Oost van de gemeente Groningen Ruud van Erp verrichtte de officiële opening.

Na zijn korte toespraak was er gelegenheid met elkaar verder te praten en de AED te bekijken.
De aanwezigen werden ontvangen met een hapje en een drankje dankzij slager J. Van der Wier uit Beijum , Albert Heijn Beijum en Tandartspraktijk de Hunze.

In het kader van buurtpreventie en veiligheid, is vanuit initiatief van Monique Linskens en Marcel Ploeg, bewoners uit de Merkelbachstraat, het idee tot het aanschaffen van een AED die 24 uur per dag bereikbaar is, ontstaan. De gebiedsmanager prees het bewonersinitiatief dat volgens hem een voorbeeld is voor andere wijken.

De AED is mede mogelijk gemaakt door de Hartstichting, VriendenLoterij, Gemeente Groningen, Het Rode Kruis, Tandartspraktijk de Hunze en Bewonersorganisatie De Hunze – Van Starkenborgh.

De nieuwe AED is te vinden aan de buitenzijde van de Tandartspraktijk de Hunze aan de Granpré Molièreweg 53, 9731 LC Groningen. Doordat het apparaat aan de buitenzijde hangt, is deze voor een ieder 24 uur per dag beschikbaar.

Jaarlijks worden zo’n 17.000 mensen getroffen door een hartstilstand. Snelle zorg is hierbij van levensbelang. Door deze nieuwe AED kunnen wij voldoen aan de 6 minuten dekking.
De kans op overleven neemt iedere minuut met 10% af. Na 6 minuten is de kans op overleven nihil. Als u zich dan bedenkt dat een ambulance pas na 10 tot 15 minuten ter plaatse is…

Als burgerhulpverlener krijg je een melding via de sms of app. In dit bericht wordt de locatie van het slachtoffer aangegeven en de locatie van de dichtstbijzijnde AED.

U kunt zich voor deze app aanmelden via www.hartstichting.nl/reanimatie/word-burgerhulpverlener