Inzamelactie Kerst

Grote inzamelactie van de Voedselbank Groningen


In de maand december zamelen we op diverse fronten houdbare voedselproducten en hygiëneproducten in voor de klanten van de Voedselbank Groningen. Dat gebeurt in veel onderwijsinstellingen en kerken, maar ook in bijna alle supermarkten in de stad Groningen, Haren Hoogkerk en Ten Boer.

Voor scholen is december altijd al een drukke maand. Toch hebben tientallen locaties voor kinderopvang, scholen voor basis, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs besloten ook nog tijd in te ruimen voor deze actie. Leerlingen nemen de gevraagde producten mee naar school waar ze in kratten verzameld worden. Na afloop van de actieperiode gaan de chauffeurs van de Voedselbank langs de instellingen om de producten op te halen.

Verder doen ook maar liefst 47 supermarkten in de gemeente Groningen mee. Daar rekenen we op de grootste opbrengst. Gedurende een aantal uren per dag staan er enkele honderden studenten van Vindicat en Albertus Magnus, vrijwilligers van de Voedselbank, werknemers van bedrijven en andere organisaties om boodschappenlijstjes uit te delen en de klanten te vragen een extra product te kopen en te doneren aan de Voedselbank.

Deze jaarlijks terugkerende actie is nodig om de voorraad levensmiddelen weer op peil te brengen.
Zo kunnen we ook in 2024 wekelijks een pakket voedsel aan onze klanten meegeven. Het pakket vullen we aan met versproducten die de Voedselbank zelf inkoopt van de vele financiële donaties van mensen die de Voedselbank een warm hart toedragen.